top of page
OV_Vlindervis.jpg

Crowdfunding voor corrigerende huidoperaties

en lotgenoten steunen

OV_MooisteVisje.jpg

Informatie geven over de onderliggende oorzaken van gewichtsproblemen

Copy of OV_Vlinder_edited.jpg

Met helderheid over oorzaken kunnen we veranderingen in de gezondheid creëren

Profielfoto2023.jpg

Lilian Carré, 31 jaar

In juni 2017 heb ik een maagverkleining ondergaan en ben ik binnen een jaar 63 kilo afgevallen. Nu heb ik huidoverschot, waarvoor ik deze crowdfunding ben gestart, voor corrigerende operaties. Ik voel me gelukkig en ben trots op de weg die ik gekozen heb. Na 11 jaar overgewicht en talloze dieet-pogingen, zonder blijvend resultaat, koos ik ervoor om het schuldgevoel los te laten dat ik de afvalstrijd zonder hulp moest doen. In drie stappen heb ik dit bereikt.

Lees hieronder verder.

“Het kan niet veranderen zonder ons
denken te veranderen”

- Albert Einstein -

376

DAGEN TOT DOEL

204

DONATIES

48%

DOEL BEREIKT

100%

Buikwandcorrectie €5.500

29%

Huidig doel:  Dijbeenlift €5.500

0%

Arm lift €3.500

€1.610

Gedoneerd:

Totaal gedoneerd

€7.110,-

Doel 11 maart 2025  €14.500,-

iDeal

Tikkie

BUIKWANDCORRECTIE DOEL BEHAALD!!!!! 
Nog 2 opera
ties te gaan :D

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mooie gesprekken en donaties ♡

Wil je me steunen bij mijn huidoperaties voor mijn dijbeenlift en armen? Dat waardeer ik enorm! Doneren kan hier via de betaalknoppen. Ik vind het fijn om je te bedanken als je me een berichtje stuurt via 1 van de contactmogelijkheden. 

IMG_9247_edited_edited_edited.jpg
IMG_9248_edited_edited_edited.jpg
IMG_9249_edited_edited_edited.jpg

“Merde, hoezo je hebt de website ingekort?
Je maakt vast een grapje, mensen lezen niet zoveel!
Een website moet kort zijn.​

- Mijn vader -

Leestijd > 4 minuten

Stap
Onderzoek

In mijn voortraject van 9 maanden heb ik onderzoek gedaan naar de oorzaken van mijn gewichtsprobleem. Dat bracht vele inzichten die me helpen om het gewicht eraf te houden. Deze inzichten deel ik in de hoop dat mensen minder hard naar zichzelf zijn en in oplossingen blijven denken.

Diëten is schadelijk

In de afgelopen vijf jaar heb ik veel mensen gesproken en de meesten zijn bezig met hun gewicht. Ze zijn streng naar zichzelf, omdat er weinig kennis is van onderliggende oorzaken van gewichtsproblemen. De verkeerde opvatting is dat je 'dom' of 'lui' moet zijn om aan te komen. Een eetprobleem gaat verder dan het verwijt van de samenleving dat mensen zichzelf dik eten. Wetenschappelijk is bewezen dat diëten bij de meeste mensen door het jojo-effect tot blijvende lichamelijke schade leidt en zelfs tot meer overgewicht. 

De samenleving helpt niet mee door verslavend eten op de markt te zetten en merendeel van de mens is opgevoed als emotie-eter. Het is naast eten als je je rot voelt, ook eten bij leuke gelegenheden. Bijvoorbeeld een etentje om een nieuwe baan te vieren. Bij zwemmen eten mensen patat en in de bios is er popcorn of ander lekkers. Er is een sociale druk om mee te eten en drinken, zoals op verjaardagen. Sinds mijn operatie kan ik ‘nee’ zeggen, zonder dat anderen druk op me zetten door te zeggen dat ik ongezellig ben. Het leven draait om eten en drinken.

Persoonlijke ontwikkeling

Wat mij geholpen heeft is de Outfit training in 2015. Dit is een training vanuit Humanication (Essence Trainingen Amsterdam), waar ik sinds 2014 veel geleerd heb op het gebied van loslaten van verleden, mindfulness, en persoonlijke ontwikkeling. Essence heeft me ondersteund om mijn leven te verbeteren op alle gebieden. Door de Outfit training ben ik in 12 weken 13 kilo afgevallen door bewust genieten van eten en bewegen zonder dieet. Echter scheurde ik mijn enkelbanden. Doordat ik niet kon sporten zat de 13 kilo er binnen een aantal weken weer aan. Het vertrouwen in mijn lichaam was kwijt, na de zoveelste tegenslag. Ik besloot medische hulp te vragen en koos voor een maagverkleining, die in juni 2017 heeft plaatsgevonden. Ik gebruik de tools uit Outfit nog steeds en raad het aan als je bewust wilt leren eten zonder dieet.
 

Kiezen voor een maagverkleining
Het was geen makkelijke keuze, omdat ik me zorgen maakte over meningen van anderen. Het voelde alsof ik gefaald had in al die jaren afvalstrijd zonder blijvend effect. Toch voelde dit als mijn weg. Na mijn besluit kreeg ik vaak ongevraagd advies. "Gewoon meer sporten en minder eten," of "Afvallen is beter op eigen kracht, een operatie is een zwakke keus."

Niemand wist dat ik mezelf vaak uithongerde en intensief sportte, met als enig resultaat een nóg lager zelfbeeld. Mijn ouders vonden het een eng idee dat ik me zou laten opereren en vonden het moeilijk mij daarbij te steunen, heel begrijpelijk. Tijdens ziekenhuisafspraken en operaties kon ik op mijn lifecoach Madelon van ABC-Coaching rekenen. Ze heeft me veel kennis bijgebracht in dit proces.

De drie hoofdoorzaken van gewichtsproblemen zijn stress, slaapgebrek en depressie

 

Ik ben tot mijn 14e slank geweest en werd anders behandeld toen ik dik was. Een enorm contrast sinds ik weer dun ben. Na het afvallen kreeg ik nare opmerkingen over anorexia. Ik heb van mijn trauma-therapeut geleerd om dan te zeggen: 'Wat onaardig.' en meer niet. Mijn coach Madelon leerde me om open vragen te stellen zodat mensen zich bewust worden van hun nare oordeel.

Eetstoornis door trauma

Het lichaam houdt trauma vast in het celgeheugen. Door de gevolgen van trauma zal het lichaam het eten anders verwerken, vertelde mijn psychiater dr. Meilink. Zijn uitleg: Na een traumatische gebeurtenis die niet verwerkt wordt, blijft je lichaam reageren alsof het in gevaar is. Het lichaam slaat eten op als reserves voor slechte tijden in plaats van dat het normaal verwerkt wordt. Bij ondergewicht werkt het andersom: Het lichaam werkt harder om eten te verwerken, waardoor je niet aan kan komen.

Van hongerstaking kom je aan

In mijn geval verklaarde dat waarom ik dik was geworden, ook al sportte ik veel en at ik normale porties. Ik deed regelmatig aan hongerstaking. Dit houdt in dat ik de hele dag niets at, behalve het avondeten, in een poging om af te vallen. Ik heb door het ziekenhuis geleerd dat je daardoor juist aankomt. Mensen kunnen vaak niet op lange termijn op hetzelfde gewicht blijven. In Stap 3 licht ik verder toe over de mogelijke oorzaken en oplossingen van gewichtsproblemen.

a51f7251-c501-4a12-bfc6-01aa4a5e34b0.JPG

“Pijn hoort bij het leven, maar lijden is een keuze.”

- Madelon Boersma, Lifecoach -

Leestijd > 5 minuten

De kleine leverhemangioom is verdwenen en de grote tumor is aanzienlijk geslonken in grootte. De bottumor op de schedel is succesvol verwijderd in 2020 in het Erasmus MC door neurochirurg dr. Volovici. Echter zijn er sindsdien 6 nieuwe tumoren aan het groeien op mijn schedel. Na onderzoek bij de klinische geneticus van het kanker instituut in het Erasmus, blijkt de oorzaak onbekend. De klachten lijken niet bij goedaardige osteomen te passen. Als we de oorzaak niet weten, kunnen we de groei niet tegengaan. Opereren of PRF pijnbestrijding is de enige tijdelijke oplossing. De neurochirurg denkt dat de tumoren zullen blijven teruggroeien na opereren.

Kiezen voor geluk

Een diagnose hoeft geen vonnis te zijn. Ik besloot om anders naar ziekte en tumoren te kijken: Iedereen is terminaal en niemand heeft garantie van morgen. Ik kies voor geluk en geen tumor gaat dat veranderen. Ik kies voor kwaliteit door te focussen op fijne dingen in het leven. Gelukkig heb ik veel steun van mijn vrienden, familie en mijn zorgverleners met supplementen en pijnverlichting door frequentietherapie. Meditatie kan ook enorm helpen:  De Poort Techniek van Frank Kinslow.

Healy.jpeg

Na een moeizaam halfjarig traject met stugge diëtisten en psychologen in het ETZ Waalwijk, koos ik voor het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) in Rotterdam. Een drastisch verschil! Ze zijn getraind op een positieve behandeling zonder nare oordelen en zijn gespecialiseerd in bariatrische ingrepen. Ze zien overgewicht als een fysieke aandoening in plaats van enkel als mentaal of voedingsprobleem. Hieronder staat een link naar een informatie-filmpje, waarin o.a. uitgelegd wordt waarom crashdiëten geen blijvende resultaten hebben. Meer info is te vinden op de website van het SFG bij de sectie 'Obesitas'.

 

Informatiefilm ernstig overgewicht - SFG

Op papier was ik kerngezond, ondanks dat mijn BMI 45,5 was op mijn zwaarste punt. Mijn bloedwaardes waren uitstekend voor de operatie. Sindsdien vragen veel mensen mijn advies. Als ik over mijn oplossing deelde, kreeg ik een “In een gezond lijf ga ik niet laten snijden!”-reactie. Obesitas is feitelijk niet gezond. Mijn chirurg dr. Biter legt met statistieken en medische feiten in het informatiefilmpje uit dat het doel niet is om mensen 'slanker of mooier' te maken, maar om ziekten te voorkomen die gegarandeerd zullen ontstaan door obesitas. Overgewicht wordt door de samenleving foutief gezien als enkel een mentaal probleem. Echter gaan mentaal en fysiek altijd hand in hand. Als je niet onderzoekt wat de onderliggende oorzaken zijn, is er grote kans dat je na een maagverkleining weer zult aankomen.

Mentaal en fysiek gaan altijd hand in hand

 

Het afvallen ging heel succesvol maar het was een zwaar proces. Naast een intensief dieet van een maand moest ik twee weken trombose preventie in mijn been prikken. Na 4 maanden kreeg ik te maken met haaruitval door tekort aan vitamines en had huidoverschot. Ik at in de eerste zeven maanden na de GBP (Gastric Bypass) nauwelijks, was regelmatig ziek en werd geconfronteerd met eetstoornis-achtige gedachten zoals: 'Als ik blijkbaar goed zonder eten kan, dan hoef ik niet te eten.' Soms at ik enkel een halve paprika per dag. Het stigma 'alleen dunne mensen hebben anorexia' klopt niet. Als ik wel eetdrang voelde, had ik angst om aan te komen. Die stress was aangezet door trauma. 

Complicaties

Inmiddels heb ik 11 operaties gehad met complicaties waaronder een spoedoperatie in 2018 om de galblaas te verwijderen. Er ontstonden problemen met de darmen en anticonceptie. Ik had een infectie in het bloed en mijn leverwaarden waren extreem hoog. Er zijn drie goedaardige tumoren ontstaan, oorzaak onbekend. Twee hemangiomen op de lever en een bottumor (osteoom) op mijn schedel. Ik had pech met mijn immuunsysteem. Dit is niet gebruikelijk en zal zeker niet bij iedereen voorkomen die deze keus maakt.

Haaruitval door vitaminetekorten

Ik heb mijn haar gedoneerd in 2018 en opnieuw in 2020, omdat ik wat positiefs van de nare situaties wilde maken. Stichting Haarwensen zet zich in om gratis pruiken te maken voor zieke kinderen. De haarproducten van Keune hebben me enorm geholpen zodat het niet verder uitviel en na een jaar had ik weer een volle bos haar.

Lyme en tumoren

Dr. Alex Leupen van het Homeopatisch Centrum Utrecht is gespecialiseerd in auto-immuunziekten. Hij diagnosticeerde chronische Lyme (neuroborreliose), na een onbehandelde tekenbeet op mijn 12e. Mijn tumoren zouden, naast Lyme en verzwakte immuunsysteem, kunnen zijn ontstaan door mijn aangeboren leveraandoening Cytochrome P450 (CYP450). Mijn leverwaardes zijn hersteld dankzij homeopathie, orthomoleculaire supplementen en Healy. Dit is een medisch gecertificeerd frequentie apparaatje, ontworpen door wetenschappers in Duitsland, waar meer kennis is over Lyme dan in reguliere Nederlandse ziekenhuizen. Healy werkt zo goed dat ik binnen twee weken al - na 15 jaar medicijngebruik - kon stoppen met alle slaap- en ADHD medicatie! :)

Stap 2 
Gastric Bypass

BW-Rug1.jpg
BW-RugNek.jpg
HangvelBarbie.PNG

Huidoverschot
Niet iedereen krijgt dit probleem. Dat verschilt per huidtype en is niet afhankelijk van leeftijd of hoe actief je bent. Ik sportte altijd veel maar ben nu nog actiever omdat bewegen makkelijker gaat. Het is een verkeerde opvatting dat door sporten de huid strakker kan worden. De spieren worden onderhuids strakker, maar de huid blijft slap.

Bindweefselmassages

Tijdens mijn afvalperiode ben ik begonnen met bindweefselmassages bij een expert in huid, striae en littekenweefsel. Bij mijn lieve vriendin Magda Agnieszka van Fit-therapy in Almere heb ik al 38 massages ondergaan aan benen, armen, buik en rug. Ze adviseert dat de beste resultaten bereikt worden tijdens het afvallen. Het is een intensieve behandeling om de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Dit resulteerde wekenlang in blauwe plekken. Bij elke massage wordt het weefsel flexibeler en minder pijnlijk. Mijn huid zou veel slechter eraan toe zijn zonder massages, maar het wordt helaas niet beter. Operaties zijn de enige oplossing.

Navelbreuk

Eind 2020 ben ik bij een plastisch chirurg geweest vanwege een navelbreuk. De buikwand en navel zijn uitgerekt door het voormalige overgewicht. Het is zeer pijnlijk en kan alleen tijdens een operatie hersteld worden. Om de lever niet teveel te belasten, kan de chirurg de navel herstellen tijdens de buikwandcorrectie en dijbeenlift combi-operatie. Ze zegt dat het niet beter gaat worden zonder operaties. Mijn huid ziet er 10 jaar ouder uit in die gebieden. Dit wil ik graag oplossen omdat het me weerhoudt om te daten en me tegenwerkt in mijn positieve zelfbeeld. 

Verzekeringen vergoeden niets

Er zijn regels om in aanmerking te komen voor huidoperaties. Je moet minstens een jaar stabiel zijn gebleven in gewicht, na de afvalperiode van een jaar. De ernst van je huidoverschot wordt gemeten in 4 klassen. Pas in klasse 4 worden operaties vergoed (als je buik zowat op je enkels hangt dus) en zelfs dan word er veel afgekeurd door verzekeringen. Ik val in klasse 2. Ik heb deze website gemaakt in 2020, maar durfde hem niet eerder te delen omdat ik het lastig vond om financiële hulp te vragen. Ik heb alles eraan gedaan om corrigerende huidoperaties te voorkomen. 

“Depressie is geen aandoening, maar een natuurlijke reactie op angst.”

- Dr. A. Meilink, psychiater -

Awareness

Operaties kunnen een trauma voor je lichaam zijn. Enzymen in de lever zorgen o.a. voor verwerking van medicatie. Ik ben als kind wakker geworden tijdens operaties waarbij pijnstilling niet werkte door mijn CYP450 leverafwijking. Ik heb een awareness gehad tijdens de bottumor operatie aan mijn schedel in 2020 en kon de chirurg in detail vertellen wat er in de operatie gebeurd was. Dankzij mijn EMDR sessies en krachtige mindset ben ik kalm gebleven, waar ik voorheen boos, verdrietig of angstig was geworden. 

EMDR Therapie

EMDR is een wetenschappelijk bewezen effectieve therapie-vorm voor traumaverwerking. Tijdens en na de behandelingen kreeg ik heldere inzichten. Ik leerde mijn lichaam en negatieve overtuigingen te begrijpen. Mijn lichaam reageert rustiger, ik heb controle over mijn emoties en kan beter mijn grenzen aangeven. Als we slecht over onszelf denken, ontstaat er meer stress en kom je in een negatieve spiraal terecht. Door het boek 'Vraag en het wordt gegeven' van Esther Hicks (de originele versie 'Ask and it is given') heb ik veel geleerd over de wet van aantrekking en hoe je de kracht van je gedachten voor je kan laten werken. En in mijn optiek: Humor is het beste medicijn!

Botje-baby.JPG

Stress en slaapgebrek

Op mijn twaalfde werden mijn slaapproblemen erger. De switch van de Jenaplan naar de middelbare was groot. Ik ervaarde veel stress door het huiswerk en werd gepest. Daardoor heb ik maanden met een zware depressie thuisgezeten. Mijn ouders kwamen in actie samen met kinderpsychiater dr. Meilink. Door hem werd ADHD/ADD en PTSS gediagnosticeerd, waarvoor ik medicatie kreeg. Sinds mijn kindertijd kon ik niet meer dan +/- 4 uur slapen per nacht, waarvoor ik later slaappillen gebruikte. Medicatie heeft ook een rol gespeeld in mijn gewichtstoename.

Afwijkende lichaamsstoffen
Na de GBP heb ik een cortistol- en insuline resistentie ontwikkeld, wat het opstarten van de stressrespons problematiseert. Mijn zenuwstelsel is daardoor in de war. Het is mogelijk dat de tumoren hierdoor zijn ontstaan. Ik heb veel mensen gesproken en gewichtsproblemen ontstaan niet alleen bij heftig trauma. Zoals een vriendin zei: "Als ik veel eet terwijl ik goed in mijn vel zit, kom ik geen grammetje aan. Maar zodra ik stress ervaar, kan ik aankomen ondanks dat ik gezond eet." Ik denk dat dit voor veel mensen herkenbaar is. De stemming is beïnvloed door afwijkende stoffen in het lichaam of een probleem met neurotransmitters zoals serotonine en noradrenaline. Depressie ontstaat dus niet zomaar.

 

Depressie

Dr. Meilink heeft een theorie over depressie die ik graag wil delen. Depressie is geen ziekte of stemmingsstoornis, maar het natuurlijke gevolg van angst. Er zijn 2 bekende reacties op angst: vechten of vluchten. Volgens Meilink is er nog een die gelijk is aan depressie: verstoppen. Bijvoorbeeld wanneer een konijn zich verbergt van gevaar en in het gras duikt. Je hebt geen energie in de schuilmodus, je wilt jezelf terugtrekken. Je geweten zegt dat je van alles moet doen. (Je moet naar werk, sociaal zijn, studeren, het huishouden, etc). Dit maakt je depressie groter. Die twee kunnen niet samenwerken en versterken elkaar. Zijn advies is om op een slechte dag alleen te doen wat je wil, in plaats van wat moet. Hierdoor kun je een depressie voorkomen. Tuurlijk zijn er verplichtingen, maar schrap alles van de to-do lijst wat geen noodzaak is en zorg voor jezelf. Sinds ik dit toepas ben ik sneller terug in goede energie en kan ik vanzelf weer oppakken wat moest gebeuren. 

PTSS en de effecten daarvan op je gezondheid

Het is begrijpelijk dat haaruitval en ziekte een impact hebben op je geest en stress opleveren. Na mijn GBP operatie kwamen er fysieke klachten boven door trauma’s die ik niet volledig had verwerkt. Vooral vanwege mijn misbruikverleden door mijn stiefopa op mijn derde en misbruik op latere leeftijd. Hiervoor heb ik EMDR therapie ingezet en ondersteuning van mijn lifecoach Madelon. Ik heb slachtofferschap omgezet naar kracht en werk als ervaringsdeskundige in trauma, om mensen met een soortgelijk verleden te helpen helen.

Trauma zit in je lichaam

Trauma word opgeslagen in je lichaamscellen en is niet enkel een mentaal probleem. Het zenuwstelsel raakt overbelast en kan de klap niet verwerken. Mensen struikelen over het woord 'trauma'. Het is een illusie dat trauma alleen heftige gebeurtenissen zijn. Daarom omschrijf ik het liever als 'barrière of blokkade' omdat de ervaringen je kunnen blokkeren in het dagelijks leven. Het kan al bij een pesterij op de peuterschool zijn ontstaan, of in cellen geërfd zijn van vorige generaties.

 

Traumatische gebeurtenissen leiden tot lichamelijke klachten. Logisch, als je niet rust of slecht slaapt, dan verwerk je eten ook niet goed. Doordat je lichaam de nare ervaring vasthoudt ontstaan er negatieve overtuigingen, zoals: 'Ik ben dom, ik kan mezelf niet beschermen, ik ben niet goed genoeg, ik ben in gevaar...' etc. Dit is een automatische reactie. Je bent je er niet altijd van bewust. Deze overtuigingen kunnen plotseling bovenkomen als er een soortgelijke ervaring is. Ik heb geleerd, na jarenlang therapie en trainingen, dat cognitieve gedragstherapie niet voldoende is om trauma uit je lijf te krijgen en te verwerken. Meer over trauma kun je vinden in de Engelse video: Trauma and the Nervous System: A Polyvagal Perspective.

Stap 3
Therapie

Leestijd > 3 minuten

Inspiratie1.JPG

"Iedereen is terminaal en niemand heeft garantie van morgen. Ik kies voor geluk en geen tumor gaat dat veranderen."

- Ik :) -

Conclusie

Door de kennis die ik heb opgedaan in mijn proces kan ik met zekerheid stellen dat er altijd een onderliggende oorzaak is bij een gewichtsprobleem. De hoofdoorzaken van gewichtsproblemen zijn stress, angst, depressie, slaapgebrek of trauma. Ik heb geleerd dat er vaak een nare gebeurtenis vooraf gegaan is aan de gewichtstoename. Een pesterij op school, hartzeer, het verlies van een dierbare, een nare seksuele ervaring, een verhuizing, ontslag op het werk enzovoorts. Ik wil het stigma 'Ieder pondje komt door het mondje' doorbreken. Het lichaam slaat eten op als reserves voor slechte tijden, in plaats van dat het normaal verwerkt wordt. Ik hoop dat mensen inzichten krijgen in mogelijke oorzaken en het verwijt naar zichzelf loslaten dat het hun eigen schuld is. Je kunt verantwoordelijkheid nemen om de oorzaak te achterhalen. EMDR therapie en trainingen in persoonlijke ontwikkeling kunnen zeker helpen. De boeken of het Youtube kanaal van Esther Hicks ook. Mensen zijn bijzondere wezens met de mogelijkheid om ons eigen geluk te creëren. Met bewustzijn begint alles. Er is altijd een weg mogelijk naar genezing, gezondheid en een gelukkiger bestaan. Je hoeft het niet alleen te doen.

Vaak krijg ik de vraag of ik spijt heb van de weg die ik gekozen heb. Met alle complicaties, tumoren en tegenslag blijft het antwoord: "Nee, ik heb geen spijt." Ik geniet zoveel meer van bewegen, eten en alles in het algemeen. Ik heb geen zere knieën of voeten meer. Ik ben gek op mode en pas schoenen en kleding die ik graag wil dragen. Eten is een fijnere ervaring, ondanks kleine valkuilen. Ik word nu veel fijner behandeld dan toen ik dik was. Ik ervaar steeds meer zelfliefde en na de huidoperaties kan ik dit hoofdstuk eindelijk afsluiten.

 

Ik heb veel steun gekregen van de superhelden om mij heen; Opa Voogel, mijn ouders, Madelon, Meilink, Karin, Alec, Magda, Sanne, Martin & Noora, Manninne, Adrien, Thea, Tjeu, Ruby & Gijs, de artsen en meer vrienden en familie. 

AFCY0370.JPG
CD19D999-371E-40FF-AB17-160905BA100B.jpg
no-ragrets-temporary-tattoo-2663.jpeg

“Woorden zijn onze meest onuitputtelijke
bron van magie. In staat om zowel schade toe
te richten, als te genezen”

- Albus Perkamentus - J. K. Rowling -

OV1_Rupsje.jpg
OV2_Cocon.jpg
OV_Vlinder.jpg

IS DIT LICHAAM
WEL VAN MIJ?

Mooie jurken, hoge hakken

Beetje make-up over die zakken

Ik ben materialistisch

Maar niet jouw materie

 

Het voelt als van anderen

Wanneer zij het beoordelen

Het zal constant veranderen

De gedachten blijven spelen

 

Mijn lichaam, mijn zaken

Het omarmt me, het draagt me

Niet om jou te vermaken

Gemene woorden, het raakt me

 

Oordelen lijkt aangeboren

Maar het is een oude creatie

Bewust kiezen voor je woorden

Niet typend pesten zonder spatie

 

Schoonheid gaat verder dan het oog

Een lelijk innerlijk is niet te missen

De prijzen zijn echt veel te hoog

Om elke imperfectie te dissen

 

Als iemand je afkeurt

Dan is dat niet het einde 

Maar als je jezelf afkeurt

Zul je langzaam verdwijnen

 

De kostbaarste mening is van jouzelf

Laat deze niet zomaar vervormen

Authentieke schoonheid gaat vanzelf

Het bestaat in alle lichaamsvormen

“Je kwam niet om de realiteit onder ogen te zien.
Je bent gekomen om de werkelijkheid te creëren.”

- Esther (Abraham) Hicks -

bottom of page